Noordeloos 2011

ServerPC Tijdritteam grossiert in podiumplaatsen

Zaterdag 8 oktober werd het tijdritseizoen van het ServerPC Tijdritteam succesvol afgesloten met 3 podiumplaatsen in Noordeloos. Ondanks de slechte weersomstandigheden was het team van automatiseerder ServerPC met 6 personen vol goede moed naar Noordeloos afgereisd.
Op het programma stond een individuele tijdrit van 11 km waar alleen Carlo Pril aan deel zou nemen en daarna nog een koppeltijdrit van 11 km waar iedereen aan deel zou nemen.

Carlo Pril oppermachtig in Noordeloos.
Het waaide stevig kracht 3-4 en (zeer) donkere wolken hingen boven het parcours. Tijdens het infietsen had Carlo al gemerkt dat hij goede benen had en het gevecht met de wind zag hij met vertrouwen tegemoet. Ook wist hij dat hij géén seconde zou mogen verzaken, want de concurrentie was groot. Er waren renners aanwezig die hem dit seizoen al een paar keer te snel af waren geweest. Er werd om de minuut gestart. Alsof “den duvel ermee speelde”, begon het 1 minuut voor zijn start hard te regenen en nog harder te waaien, kracht 4-5!
“De eerste 3,7 km waren ontzettend zwaar. De wind stond 2,5 km recht van voren. Ik kon soms de 40km/u net niet halen.” Carlo moest af en toe het tempo even terug laten zakken want het wegdek was nat en in de eerste bocht lag grind. Bij de tweede bocht werd hij gewaarschuwd voor een olievlek. Na 3,7 km kwam Carlo op het eerste lange rechte stuk en kreeg hij de lastige wind in de flank. Door de verslechterde omstandigheden stond op dat moment het gemiddelde slechts op 40,5km/u. Carlo wist dat dit niet genoeg zou zijn en voerde het tempo flink op. “De laatste 7,4 km heb ik niet meer onder de 43km/u gezeten. Ik haalde mijn voorganger in en kreeg zo één van de grote concurrenten in beeld. Dat gaf moraal. Ik schakelde nog eens op en kon blijven gaan.”
Achteraf werd berekend dat hij de laatste 7,4 km 44,1km/u (!) gemiddeld heeft gereden. Daar bleek niemand tegen bestand en zodoende werd Carlo voor de 3e keer in vier jaar de winnaar van deze individuele tijdrit.

Koppeltijdrit volwassen – 2 teams – 1 podiumplaats
Hans en Sjoerd Nijhof kwamen uit in de categorie Senioren. Voor Hans was dit de eerste keer dat hij weer aan de start stond na een zware valpartij in een afdaling. “Ik ben nog niet helemaal hersteld, maar we gaan er weer voor.” Was het normaal Hans die met zijn ervaring de kar moest trekken in deze rit. Vandaag waren de rollen omgedraaid en was Sjoerd degene die zijn vader “op de pijnbank heeft gelegd”. Ze kwamen met een gemiddelde van 40,1 km/u over de finish. Daarmee werd nog een knappe 6e plaats behaald.

Omdat er ook een categorie echtparen was bij deze wedstrijd besloot Marcel Geelen om met zijn vrouw Angelique Geelen hieraan deel te nemen. Ze hadden samen flink getraind op dit onderdeel. Alleen kregen ze nu te maken met een flinke wind die er de afgelopen weken niet vaak was. Aan Marcel de taak om Angelique goed uit de wind te zetten. En dat is hem gelukt. Met een gemiddelde van net geen 35 km/u behaalden zij de derde plaats.

Guus Pril behaalt 3e plaats.
In de categorie 11 t/m 13 jaar kwam Guus Pril uit met Carlo Pril. De bedoeling is dat de jeugdrenner uit de wind wordt gehouden door zijn gangmaker. Carlo en Guus hadden hiervoor speciaal getraind.  De omstandigheden waren echter erg zwaar voor deze koppeltijdrit omdat de wind hoofdzakelijk van de zijkant kwam. Dat betekende dat het bijna niet mogelijk was om goed uit de wind te zitten en dat Guus toch veel werk zelf zou moeten doen. Guus was echter goed in vorm en hoewel hij het af en toe heel zwaar had, bleef hij goed in het wiel zitten bij Carlo. Onderweg werd nog een volwassen (!) koppel ingehaald. Met een voor deze omstandigheden geweldig gemiddelde van 37,5 km/u kwamen zij over de finish. Een knappe prestatie die ook nog eens beloond werd met de derde plaats.

Daarmee werd het wegseizoen zeer positief afgesloten.

Noordeloos 2011 (2)

Carlo & Guus in opperste concentratie voor de start.

Juli 2020
<<
zomadiwodovrza
1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031
>>