Arcen 2011

18 september 2011: sterke prestatie in koppeltijdrit

Op zondagochtend 18 september vond in Arcen weer de jaarlijkse koppeltijdrit over 25km plaats.
Omdat het Tijdritteam van ServerPC dit jaar geplaagd wordt door blessures en de gevolgen van enkele valpartijen moest er van de vaste samenstelling in koppelgenoten afgeweken worden.
Ook Carlo’s vaste koppelpartner zit al maanden met een blessure te kijken. (Vorig jaar wonnen zij deze koppeltijdrit nog met overmacht.) Daarom stond Carlo dit jaar met Johan de Beer aan de start.

Zoals altijd in Arcen waren de omstandigheden weer zwaar. Er stond een gure wind kracht 4 en de temperatuur bleef steken op 14 graden. Het parcours lag er nat bij en begon glooiend waardoor de renners op moesten passen dat ze zich niet binnen 2 kilometer op zouden blazen. Na 5 km. kregen de renners een korte klim voor de kiezen en vervolgens een stuk vrijwel rechte weg van 6 km door open gebied waar geen eind aan leek te komen en waar de wind vrij spel had. Na 12,5 km moest er op de weg gekeerd worden en mochten de renners dezelfde weg terug rijden.

De wind stond in de flank en was dermate krachtig dat Carlo na het infietsen besloot om géén dicht achterwiel te steken maar een 4 spaaks sterwiel. Dat bleek een goede keuze.
Deze wind was zo lastig dat Carlo en Johan voor hun gevoel de wind zowel heen als terug tegen hadden gehad. Tijdens de race bleek helaas dat Johan niet helemaal topfit was, waardoor Carlo langere stukken kopwerk  moest doen. Het resultaat was er echter niet minder om. De coureurs kwamen met een gemiddelde van 41,5 km/u over de meet. Later bleek dit goed te zijn voor de 2e plaats. De nummers 1 waren slechts 13 seconden sneller en de nummers 3 waren weer 35 seconden langzamer. Kortom genoeg redenen voor de mannen van ServerPC om tevreden huiswaarts te keren

14 juni 2011: verdienstelijke vierde plaats voor Carlo

Nadat een paar weken geleden de klimtijdrit in Zaltbommel werd verreden stonden 3 renners van het serverPC Tijdrit Team op 14 juni 2011 aan het vertrek voor de 2e individuele tijdrit over 15 kilometer in het limburgse Arcen. Ook hier wacht weer geen makkelijke tijdrit. Het parcours gaat over glooiende wegen met daarin opgenomen 2 hellingen met een gemiddeld stijgingspercentage van een 4-5 %. Een keerpunt na 7,5 kilometer wedstrijd markeert de terugweg.

Het eerste gedeelte met vaak wind tegen zorgt ervoor dat het eerste deel van de tijdrit wat langzamer gaat dan de terugweg. Op deze dinsdag stond er niet veel wind wat de rit er niet direct makkelijker op maakt.

De organisatoren halen bij dergelijke weersomstandigheden vaak aan dat je zowel op de heenweg als op de terugweg tegen een muur opfietst omdat je nergens het gevoel hebt dat de wind je een handje helpt. In deze wederom sterk bezette wedstrijd haalde Carlo Pril, na weer hersteld te zijn van een keelontsteking, een prachtig gemiddelde van 42 km/uur en reikte hiermee naar een verdienstelijke 4e plek, net buiten de ereplaatsen.

De andere deelnemers uit Best, Sjoerd en Hans Nijhof behaalden in hun categorie respectievelijk een 10e plek (Sjoerd) met een gemiddelde van 39,0 km/uur en een 7e plek (Hans) met een gemiddelde van 38,7 km/uur.

Juli 2020
<<
zomadiwodovrza
1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031
>>